In de boekenwinkel Sjofar op Hoog Catharijne in Utrecht is het een drukte van jewelste. Het winkelend publiek druppelt op deze vrijdagmiddag op haar gemak naar binnen en de rekken wenskaarten draaien wel honderd rondjes. De kaften van de verschillende boeken vormen samen een kleurrijk geheel en op de toonbank staat een rek ansichtkaarten van Utrecht in de Cirkel met een VR-viewer. Sjofar is de eerste winkel waar Utrecht in de Cirkel te verkrijgen is. Wat bindt deze twee met elkaar? Eigenaar Philip Knops vertelt.

“Het is belangrijk een bepaalde boodschap over te brengen”

“Samen met mijn vrouw Jeannette heb ik twee winkels van Sjofar. Eentje in Rotterdam en een hier in Utrecht dus. De winkel is bijna veertig jaar oud en is vanuit een kerkproject tot stand gekomen. In 1998 hebben Jeannette ik hem overgenomen.

Sjofar is een christelijke boekwinkel en wij verkopen boeken, cadeauartikelen en wenskaarten. Van bijbels, thrillers, fictieverhalen en studieboeken tot mokken en beeldjes. Dit alles in de sfeer van het christendom. Ik vind het belangrijk dat mijn producten een bepaalde boodschap overbrengen. Dat kan een tekstje of een mooie afbeelding zijn. De inkoop doe ik op beurzen en met name voor de cadeauartikelen, ga ik eens per jaar naar Amerika. Hierdoor zijn we naar mijn mening net iets unieker dan andere christelijke boekhandels.”

Proeven van sfeer en gezelligheid

Philip neemt een slok van zijn koffie en vervolgt zijn verhaal: “We gaan binnenkort verhuizen. Het pand waar wij nu zitten, moeten we door verbouwplannen helaas verlaten. Vanaf 30 april verhuizen we naar Achter Clarenberg, vlakbij het Vredenburgplein. We gaan daar ook een stuk horeca bij doen. Ik wil thee en koffie van Barrista kwaliteit gaan schenken. Dit samen met Sjofar als boekwinkel lijkt mij een perfecte combinatie! Het gaat allebei om het proeven van sfeer en gezelligheid zodat er een unieke beleving voor de klant ontstaat. In Amerika heb je veel boekhandels in combinatie met horeca en ook in Nederland duiken er al een aantal op. Maar in Utrecht zijn we dan de eerste!”

logo-sjofar

Het product moet simpelweg iets bekender worden.

Ik sta als verkoper niet veel in de winkel, maar ik hoor van mijn vrouw dat klanten erg positief en enthousiast reageren op de afbeeldingen van de kaarten. Mensen vinden ze mooi! Alleen worden ze nog weinig verkocht en ik denk dat dit aan de presentatievorm ligt. Mensen snappen het concept nog niet helemaal. Ze lopen langs de toonbank en vragen niet naar de unieke 360° beleving. Dat vind ik jammer. De kunst van een product is dat het zichzelf verkoopt en dat doet Utrecht in de Cirkel nog niet. Maar er komt binnenkort een baliedisplay en die gaat ongetwijfeld helpen. Het product moet simpelweg gewoon iets bekender worden.

     “De kunst van een product is dat het zichzelf verkoopt…”

 

Waar ik ook nog wel een beetje mijn twijfels over heb is de prijs van de VR-viewer. Zulke brillen liggen inmiddels voor een tientje bij de Big Bazaar. Ik denk dat de prijsstelling van de viewers van Utrecht in de Cirkel dus niet haalbaar is. En ook ligt kopieergedrag op de loer. Als je een kaart koopt, kun je in feite non-stop naar de beelden blijven kijken doordat de QR-code voor onbepaalde tijd geldig blijft. Ik vind dat de unieke kaarten dus beter beschermd moeten worden. Zo haal je er meer uit!

Straks kijken mensen televisie door zo’n bril!

Ik ben erg enthousiast over de toekomst van Virtual Reality! Dit fenomeen wordt nog veel groter dan dat het nu al is. Over een paar jaar kijken mensen televisie door middel van zo’n bril en beleven ze thuis op de bank ieder een unieke, spannende ervaring. En dat dus gewoon vanuit de huiskamer! Wel is de bril dan veel compacter dan dat hij nu is en ook denk ik dat je elkaar dan wel gewoon aan kunt kijken.”

Philip lepelt zijn kopje uit en zegt tot slot: “Ik heb een set kaarten van Utrecht in de Cirkel gekocht en wij proberen die als winkel te verkopen. We zien wel wat er gebeurt. Als het goed gaat dan kopen we ze weer in. Het is een origineel, vernieuwend project en ik vind het leuk om samen te werken met Utrecht in de Cirkel.”

WAAROM UTRECHT IN DE CIRKEL? “Ik ben de samenwerking met Utrecht in de Cirkel aangegaan omdat het idee ansich geweldig is. Het is een vrij nieuw product en innovatie vinden wij bij Sjofar belangrijk, leuk en leerzaam. Het is een uniek concept dat ik graag een kans wil geven. Ook is het een kwestie van gunnen. De kaarten vind ik erg mooi en origineel. Als ik nieuwe wenskaarten aanschaf moet het iets bijzonders zijn waardoor mijn klanten verrast worden. Dat wat Utrecht in de Cirkel en Sjofar voor mij het meest verbindt is de Domstad zelf.”

 

Tekst:               Anne Gras
Fotografie:      David Verwer

Share with:

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn