The Utrecht in the Circle experience

De Utrecht in de Cirkel beleving van mensen

Het is een vrieskoude, heldere dinsdagochtend en de zon laat de binnenstad van Utrecht stralen. De sfeervolle winkelstraten vullen zich langzaam met mensen en op het Domplein verzamelen de eerste groepjes toeristen. Een perfecte dag om de meningen te peilen over Utrecht in de Cirkel. Want wat vindt het publiek van de ansichtkaarten? En hoe zijn de reacties op de unieke 360 graden beleving van de Domstad? Utrecht in de Cirkel gaat de straat op!

Vivianne, Utrecht

“Ik vind de kaarten echt onwijs cool! Ze zijn veel spannender en expressiever dan bijvoorbeeld een panorama foto. De kleuren en het contrast in de kaarten spreken mij aan en vooral de blauwe lucht knalt er uit. Door deze foto’s krijg je een goede indruk van de sfeer in Utrecht. Ik heb dit nog nooit eerder gezien en daarom vind ik dit erg leuk en verassend. Door de VR-viewer krijg je een ‘all the way experience’, die inspeelt op de huidige technologie. Omdat ik zelf al heel mijn leven in Utrecht woon, zou ik dit graag van een andere stad willen zien. Ook denk ik dat dit een leuk cadeautje is voor toeristen en uitwisselingstudenten.’’

“Great product!”

 

In the Circle - Straatinterviews

Meneer en mevrouw De Jonge, Leusden

Mevrouw de Jonge: “De kaarten zijn herkenbaar want je ziet vrijwel direct dat dit plekjes uit Utrecht zijn. Die van het Domplein bijvoorbeeld, dat zie je meteen!’ Meneer de Jonge: “Ik vind de kaarten grappig en ik word er door geprikkeld en geboeid. De een doet wel iets meer met mij dan de ander. Kwestie van smaak hè! Zal ik die viewer maar eens opzetten? Wow, wat gaaf! Dit had ik niet verwacht zeg, wat zie je een hoop! Zo’n bril is echt een toegevoegde waarde, daar worden die kaarten veel spectaculairder van. Als dit alles voor een betaalbaar prijsje in de winkel ligt zou ik het zeker gaan kopen.”

 

“Door de VR-viewer krijg je een ‘all the way experience”

 

In the Circle - Straatinterviews (klein, watemerk)-7

Janet, Groningen

“Ik vind de kaarten erg intrigerend. Ik word naar het midden toe getrokken en ik blijf er maar naar staren. Ik vind de plaatjes abstract en esthetisch. Daar houd ik wel van hoor, want het blijft boeien! Met zo’n VR-viewer kan je leuk rondkijken en sta je ineens op het randje van de Dom. Sodeju, wat spannend! Je hoeft dus bij wijze van de deur niet meer uit, want een dagje cultuur snuiven in Utrecht kan dus vanaf nu ook thuis op de bank. Ik zou dit kopen als cadeautje voor een ander.”

In the Circle - Straatinterviews (klein, watemerk)-9

 

Louise, Frankrijk

“I really like the pictures. My attention is drawn to the center and the blue color makes me happy because it’s so bright! I think the VR-viewer gives you a great experience of Utrecht! I’m an exchange student and my parents live in France. I would definitely send these cards and viewer to them, so they can get a good impression of where I live right now. Great product!”

“Ik vind de plaatjes abstract en esthetisch”

Peter, Utrecht

“Ik vind de kaarten erg mooi maar ik stuur nooit kaartjes op. Beetje ouderwets vind ik. Maar die 360 graden beleving is alles behalve ouderwets. Dat werkt erg goed, ongelooflijk! Knap gedaan hoor. Ik heb een beetje de neiging om te gaan wankelen, maar dat is een kwestie van wennen denk ik. Ik vind het een prachtige technologie en ik zal het zeker opsturen naar vrienden van mij in het buitenland. Zo krijgen zij een goed beeld van waar ik woon. Ik had wel graag nog wat knappe dames door die bril willen zien, haha”

In the Circle - Straatinterviews (klein, watemerk)-3

“Ik zou dit ook graag eens van een andere stad willen zien”

Albe en Janire, Spanje

“We are tourists coming from Spain. We really like Utrecht and this product is a great gift to take home! The pictures on the cards are original and all different. We have never seen this before!” 

Ben jij na deze reacties nieuwsgierig geworden naar de bijzondere 360 graden beleving van Utrecht in de Cirkel? Neem dan eens een kijkje bij de winkels die het verkopen of beleef het eerst hier!

Tekst en uitwerking:             Anne Gras
Fotografie:                             David Verwer

Share with:

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn